Junior Grenen

Dette er den fælles side for junior grenen i Bro Division.


Junior Plat 2013

Så er indbydelse til Junior Plat 2013 lagt op på hjemmesiden så den kan hentes og ændres til den passer til den enkelte gruppe

Indbydelsen kan downloades her


Junior Divi 2012

I weekenden 1. - 3. juni afholdte Bro Division sin årlige Juniordivi for spejdere i alderen 10 - 12 år.
Temaet i år var en Hejk / Vandretur og derfor mødte alle deltagerne ved Christiansminde Gruppe's hytte i Svendborg, hvorfra patruljerne blev sendt af sted til en post via en kompaskurs indtegnet på et kort. Efter et par poster ankom patruljerne til Skårup Skovmølle, hvor der skulle laves en bivuak af medbragte presenninger og teltstænger. Efter dette gik man i poserne.
Næste morgen kl. 6.00 blev størstedelen af lejren vækket af en traktor der skulle jævne en grusvej lige op af lejrpladsen. Efter morgen maden skulle patruljerne bryder lejren ned og pakke sammen og derefter fik de udleveret nogle forskellige koder, som i den rigtige række følge angav hvor første opgavepost var. Efter 6 poster som bød på knob, kimsleg, Måling af vandstrømmen, 9 rigtige naturting, bygning af en stridsvogn samt lave et vers på "Mariehønen Evigglad" ankom patruljerne til frokosten ved Gambøt på Thurø.
Efter frokosten skulle patrulje fange fisk, hvor efter de blev sejlet over "bunden" til den anden side af Thurø. Efter at være kommet i land fortsatte turen med løsningen af endnu et par poster, som at flytte en liter vand på tid, opgave med personlige mål, lave en kompas rose og endelig at samle Thurø som et puslespil.
Vel ankommet til Thurø Spejdernes hytte, skulle patruljerne igen gøre sig klar til natten ved at bygge endnu en bivuak. Efter bivuakbygningen, var tiden inde til at lave aftensmad, Gryderet med ris som patruljerne skulle lave på Trangia (Spritkogesæt). Efter at maden var lavet, bedømt, spist og opvasken var tiden inde til lejrbålet, med sange, quiz, sketch og en historie. Efter lejrbålet faldt der hurtigt ro over bivuakpladsen.
Næste morgen var der ikke meget andet at gøre end at stå op, spise morgen, pakke alt sammen igen og derefter vente på at turen gik hjem igen. Og dog var der 2 vigtige ting der skulle gøre.
Den første ting var tovtrækningen, hvor den stærkeste gruppe skulle findes.
Den anden vigtige ting var overrækkelse af præmier. Igennem hele Juniordivi var patruljerne blevet bedømt på mange måder. Posterne der var løst fredag/lørdag, Turn-out (Spejdermæssig opførelse), madlavningen og bivuakbygningen. Alle point blev også talt sammen og til den bedste Patrulje var en flot Sølvøkse som er en vandrepræmie der er blevet vundet af mange forskellige Junoirpatruljer siden 1992.